Insertia implantului dentar este insotita de dureri?
NU. Interventia se efectueaza sub anestezie locala, acelasi tip de anestezie ca pentru o extractie de exemplu.
De cate implanturi am nevoie?
Acest lucru va fi stabilit cu exactitate de catre medic, dupa analiza atenta a situatiei dvs. In principiu, la dintii posteriori, fiecare radacina, sau macar fiecare dinte lipsa ar trebui inlocuit cu un implant; daca numarul de implanturi dentare va fi prea mic fata de solicitarile existente, in timp rezistenta lor va fi compromisa, acest fapt putand duce la esecuri greu de remediat si la alocari de resurse financiare nejustificate.
Cat dureza operatia?
Inserarea implantului, cu tot cu anestezie si sutura, dureaza 30-45 minute.
Ce urmeaza dupa interventie?
Dupa trecerea efectului anestezic, poate aparea o mica jena in regiunea respectiva sau un usor edem postoperator, care pot fi insa combatute eficient de orice analgezic / antiinflamator recomandat de medicul implantolog. In general, nu este necesara intreruperea activitatii in ziua respectiva, decat in cazuri cu totul speciale.
Dupa operatie am practic noul dinte pe pozitie?
Nu inca. In prima faza, este inserata partea care inlocuieste radacina dintelui, implantul fiind total sub gingie. Dupa 3-6 luni se va monta coroana pe implant. Exista si tehnici de protezare imediata, dar se folosesc mult mai rar.
Poate fi respins implantul?
Noi analizam fiecare caz in parte cu mare atentie inainte de a efectual implantul dentar. In cazurile in care consideram ca riscul este crescut, alegem impreuna cu pacientul o alta solutie de tratament. In decursul anilor, in clinica noastra nu s-a inregistrat niciun esec de inserare a implantului. Aceasta insa depinde foarte mult si de fiecare pacient, de cum intelege sa urmeze indicatiile date si sa se prezinte la controale periodice.
Cat rezista implantul dentar?
In functie de conditiile locale de igiena, de gradul de resorbtie osoasa care difera la fiecare persoana si durata de viata a implantului difera. In medie, in conditii normale, ar trebui sa reziste minimum 10 ani, dar respectand indicatiile medicului, aceasta poate fi mult prelungita, poate rezista chiar toata viata.
Care pot fi complicatiile implantului dentar?
Cea mai frecvent intalnita complicatie este periimplantita , manifestata printr-un proces inflamator,infectios al mucoasei si osului din jurul implantului, ce duce la pierderea acestuia.
Daca doresc implant, cum procedez?
In primul rand, trebuie sa ne contactati telefonic sau prin e-mail si sa solicitati o programare pentru o consultatie la medicul chirurg implantolog. Dupa aceasta intrevedere, in care se vor analiza si radiografiile, analizele, medicul va stabili impreuna cu dvs planul de tratament. In urmatoarea sedinta se vor insera implanturile si veti primi recomandari pentru un antiinflamator si un antibiotic pentru a preveni aparitia infectiilor. La 10 zile se vor scoate firele de catre medicul stomatolog curant. Ultima etapa, cea protetica, presupune descoperirea implantului, aplicarea bontului de vindecare ce se mentine cca 7-10 zile. Apoi se trece la amprentare si efectuarea coroanei pe implant. Aceasta se va fixa dupa cca 4-5 zile, in functie de timpii de laborator.
Ce se intampla daca se constata esecul implantului?
Implantul dentar este indepartat, zona se sterilizeaza, se temporizeaza orice interventie si daca se considera necesar, peste o perioada de timp rezonabila (cateva luni) se poate incerca o noua interventie.