Implant Dentar
Posted on: November 24, 2016, by : medimpex

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan medical sau zirconiu, metale pure, biocompatibile, foarte rezistente. Are forma unui ‘’surub’’ care inlocuieste radacina dintelui si se integreaza perfect in osul maxilar sau mandibular (implant osteointegrat endo-osos).

Este importanta alegerea unui implant fabricat de o firma consacrata. Implanturile pe care le folosim in cadrul clinicii noastre sunt implanturi de ultima generatie care prezinta un tratament special al suprafetei ce impiedica transferul ionic, electric, magnetic si termic catre tesutul viu, crescand aderenta osului de implant si minimalizand astfel riscul unei eventuale respingeri. Un implant poate rezista o viata, cu conditia ca pacientul sa respecte indicatiile dat de medic si sa se prezinte la controale periodice.

Implantul dentar functioneaza aproape la fel ca un dinte natural, durata lui de viata depinde de multi factori, in conditii bune, poate dura 10-20 de ani sau chiar mai mult, in functie de procesul de retractie a osului si gingiilor, care variaza de la individ la individ, atat genetic, cat si ca urmare a obiceiurilor acestuia.

Ca aspect, implantul va fi identic cu un dinte natural, faptul ca aveti un implant nu va putea fi observat decat de medicul stomatolog.

Riscul de respingere este practic nul la persoane in general sanatoase, personal noi nu am avut niciun caz, materialul din care este fabricat implantul este biologic si compatibil cu tesuturile umane.